אם רק יכולנו לגדל את הילד הראשון שלנו כמו שמגדלים ילד שלישי, יכול היה להיות קל וטוב יותר לכל הנוגעים בדבר.
כאשר המשפחה מתרחבת לשלושה ילדים, רמת היעילות שההורים מגיעים אליה היא מאד גבוהה: הכנת כריכים על הבוקר, הסעות לחוגים, תאום מפגשים עם חברים, שיעורי בית, ועל הדרך יש תינוק שהטיפול בו 24/7, ועוד הרבה התעסקויות מסביב… ופתאום כשעוצרים לרגע ומביטים לאחור, לא ממש מצליחים להבין מה עשינו רק עם ילד אחד??? למה לא הספקנו לשתות אפילו כוס קפה בחופשת לידה?
ילד ראשון זוכה למלוא תשומת הלב של שני ההורים. גם מצד המשפחה המורחבת – במיוחד אם התינוק או התינוקת הם גם נכדים ראשונים. הזוגיות זזה הצידה, השגרה משתנה, הבית משתנה והכול מתנהל סביב התינוק החדש.
שני אתגרים מרכזיים לפתחה של האמא החדשה
אתגר ראשון הוא הזוגיות: כל אחד מבני הזוג גדל בבית אחר ובמנטליות שונה, ולעתים זה יוצר מתח וויכוחים ביניהם. זאת משום שעכשיו יש להם משהו משותף להחליט עליו, ולכל אחד מהם דעה ודרך משלו. למשל, כאשר האבא לא חושב שצריך להרים את התינוק בצליל הראשון של הבכי, והאמא לעומתו חושבת שמספיק אפילו ציוץ קל כדי שיקבל תגובה מיידית.
.
אתגר שני הוא המוראל של האמא: מניסיוני, ברוב המקרים האמא נשאבת לתוך אהבה ללא תנאים לתינוקה. היא מרוכזת בתפקידה החדש, ולוקחת אחריות על החיים החדשים שהביאה לעולם. כתוצאה מכך, שאר התחומים בחייה כמו: הבעל, ספורט, זמן עם עצמה ועוד…עוברים למקום אחר בסדר עדיפויות שלה.
נכון שתינוק זה פלא ואושר, אך יחד עם זאת הטיפול בו יכול להיות גם מאד קשה, שוחק, מתיש ומעייף. על הנושאים האלה, בדרך כלל, לא מספרים לאמא לפני הלידה, ולמעשה ממעטים לדבר עליהם גם אחרי הלידה…
אז מה עצתי לאמא החדשה?
חשוב מאד לדאוג לתינוקך, לספק לו את צרכיו ולהעניק לו את כל הטוב שאת יכולה. אך יחד עם זאת, לזכור שגם את פה – זמן האיכות שלך, הזוגיות ועוד תחומים שונים, חשובים לא פחות.
ממליצה לשתף ולאפשר לאנשים נוספים בגידול תינוקך. להחליט ביחד כזוג אלו תפקידים כל אחד יכול לעשות ולחלוק, לדוגמא: אבא יכול להיות אחראי על האמבטיה בכל יום; אפשר לבקש מסבתא שתבוא לבלות ולשמור עליו בזמן שאת משלימה שעות שינה; לקחת בייבי סיטר וללכת לעשות ספורט או לבלות.
זכרי לפרגן לעצמך וכמה שיותר מהר, בזמן שהתינוק בידיים אחרות וטובות כמובן.
אין ספק, שכך תהייה מאושרת ומסופקת, ותחושות אלו יועברו לתינוקך.