אסף ואני הגענו לקליפורניה כשהייתי בחודש השמיני, לפי כמעט שלוש שנים. כאמא טרייה נתקלתי בלא מעט אתגרים והתמודדות עם הורות חדשה במדינה זרה. בבלוג שלי, אשתף אתכן ואתכם בחוויית הלידה, ההורות והחיים בעמק הסיליקון, במטרה לשתף אמהות ונשים העתידות לחוות רילוקיישן. דרך הסיפור שלי אני מקווה לסייע להן להבין קצת לקראת מה הן הולכות בתוך ים החלומות הלא נודע. הפעם אתייחס לאפשרות המפתיעה של העצמת המשפחה במהלך רילוקיישן.
לפני מהלך של רילוקיישן חושבים איך יתמודדו הילדים עם המעבר והחיים במדינה זרה. אין ספק שהמעבר כרוך בשינוי משמעותי מבחינה טכנית ורגשית, אך לרוב ההסתגלות מהירה יותר משחשבנו. למרות הקושי בהתמודדות עם שפה שונה ומסגרת חדשה, רוב המשפחות שעוברות מעידות, כי בסך הכל החששות גדולים הרבה יותר מהמציאות. אני פוגשת אמהות ואבות שמספרים שהקן המשפחתי מתחזק ומנצלים את האפשרות להשקיע זמן רב בטיולים ופעילויות עם הילדים.
.
כשנמצאים בסביבת המשפחה (בישראל, למשל) השגרה עמוסה באירועים משפחתיים, ורק לעתים מצליחים לצאת לפעילות בתא המשפחתי הקטן והאינטימי. גם לזוגיות מתפנה זמן איכות רב יותר מהרגיל וקיימת תחושה של איזון נכון בין העבודה לחיי משפחה. רוצה לומר: אם כבר יוצאים לרילוקיישן, נצלו את הזמן לטובת חיזוק הקשר המשפחתי, שבשגרה הקודמת לא התפניתם לתחזק.
זאת ועוד, במקרים רבים בת או בן הזוג לא עובדים בגלל ענייני ויזה, או החלטה אישית לקחת פסק זמן במטרה לגדל את הילדים ואולי גם לעשות שינוי בקריירה -כזה שתמיד היה ברקע כחלום שלא ניתן להגשים. והילדים, מדהים לראות איך הם משתלטים בקלות על שפה שנייה שתעשה להם רק טוב בעתיד. במסגרות החינוך הם פוגשים ילדים ותרבויות מגוונות וקושרים חברויות מיוחדות, בלי הבדל גזע ודת.
רילוקיישן מלווה גם בקשיים. בעיקר בחודשים הראשונים, בהיבט של הבדידות והריחוק מהבית.
אבל הפתרונות בהישג ידנו באמצעי התקשורת המגוונים ובטיסות הזמינות והנוחות. הידיעה שאפשר להזמין אלינו ולהגיע לביקורים, מאד עוזרת להקל על תחושות קשות בתחילת התקופה.
לשמחתי למדתי שהחיים ברילוקיישן הם גם הזדמנות לחוויה מעצימה לכל אחד בתוך המשפחה ובעיקר למשפחה כישות אינטימית אחת.